Diyetisyenlerimiz

Vücudun büyümesi , yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması ve vücudauygun şekilde kullanılması yeterli ve dengeli beslenmedir.

Yaş , cinsiyet, fiziksel aktivite , genetik ve fizyolojik özellikler ve hastalık durumu alınması gereken besin öğeleri miktarının etkileyebileceği için, beslenme bireye özgü planlanmalı ve uygulanmalıdır.

Hastanemizde obezite , diyabet , gestasyonel diyabet, kalp damar hastalıkları , böbrek hstalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları , çocuk hastalıkları gibi durumlarda diyet polikliğine başvuran bireylerin diyetleri planlamakta ve diyet eğitimleri verilmektedir.

Hastanemize evde bakım birimine başvuran , geriatik , nörolojik vb hastalık durumunda tespit edilen malnütrisyon varlığında hastaların oral ya da tüple beslenmelerine uygun beslenme planları düzenlenmektedir.

Hastanemiz mutfağında yemeklerin pişirilme aşamasında servis aşamasına kadar hijyen ve sanistasyon durumu  kontrol edilmekte ,yatan hastaların özel diyet alması gerektiği durumlarda diyetleri planlamak diyet mutfağında hazırlanması sağlanmaktadır.

Hastanemizde hizmet veren Diyetisyenlerimiz

Diyetisyen Burcu ÖZEN YEŞİL