Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar

1. Hastaneler insanlara hizmet için vardır. Hastalara en iyi şekilde hizmet verilebilmesi için hastalarımıza önemli görevler düşmektedir. Hasta ve refakatçilerin bu bilinçle hareket ederek Hastane Kurallarına tüm hasta ve hasta yakınlarının uyması gerekmektedir.
  2. Hastane ziyaret saatleri hafta içi 13:00 - 14.30 ile 19:00 - 20:00 arasında, hafta sonu 13.00- 14.30 ile 19:00 - 20:00 arasındadır.
  3. Ziyaretler kısa tutulmalıdı.r ( 10 dk. tercih edilmektedir)
  4. Ziyaret sırasında hastaneye yiyecek ve içecek getirilemez.
  5. Ziyaret sırasında 12 yaşından küçük çocuklar, enfeksiyon riskinden dolayı hastaneye alınmaz.
  6. Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemelidir, gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır.
  7. Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
  8. Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.
  9. Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.
  10. Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hastane terk edilmelidir.
  11. Hastane binası içerisinde sigara içilmez.
  12. Hastane binası içerisinde yüksek sesle konuşulmaz, müzik dinlenemez ve televizyon seyredilemez.
  13. Hasta, servis hemşiresinin bilgisi olmadan servisten ayrılamaz.
  14. Hastane malına zarar verilmez.
  15. Hasta odası ve tuvaletler temiz olarak kullanılır.
  16. Gereksiz elektrik ve su kullanımından kaçınılır.
  17. Hastanın kendine ait ilaçları varsa servis hemşiresine bilgi verilir.
  18. Hastalar kıymetli eşyalarını (Altın, para v.s) yanlarında bulundurmamalıdır.